Zondagavond werd de competitiewedstrijd BW Nivelles – Mendo Booischot gespeeld. Dit jaar zijn er, zowel wat ploegen, spelers als trainers betreft, heel wat verschuivingen gebeurd in de Liga B. Daardoor is het heel moeilijk om in te schatten wat de mogelijkheden zijn voor de ploegen maar onze mannen gaan zeker proberen om het behoud in deze reeks te verzekeren. Michel Mariën stond dit weekend voor de moeilijke opdracht om met een door blessures gehavend team naar de omnisporthal in Baulers te trekken om daar punten te pakken. Gelukkig was Ward Van Dyck weer bereid om de ploeg te depanneren en een extra match te spelen.

Na de toch wel onverwachte uitschakeling in de beker van Antwerpen vorig weekend kunnen onze mannen zich vanaf nu volledig concentreren op de competitie. Ze begonnen al direct heel goed aan de match. Wout Van Dyck stuurde zijn mannen feilloos naar de gaatjes in de Nijvelse verdediging. (5-8, 15-16, 22-25),

In de 2de set liep BW Nivelles onder inmpuls van een sterk spelende Schulcz aanvankelijk vlot uit en kwamen de bezoekers maar niet tot scoren. Pas na de 2de technische time-out kwamen de bordjes terug in evenwicht (17-17), Mendo hield de zenuwen in bedwang en na een spannende eindstrijd haalden ze toch nog de set binnen (8-2, 16-13 en 25-27),

Een combinatie van hoge opslagdruk en zo goed als foutloze receptie leidde Mendo in het 3de deel naar een vrij makkelijke voorsprong. De coach van Nivelles probeerde het tij nog te keren met de inbreng van de ervaren Nicolas Pourbaix maar het mocht niet baten! Mendo ging voluit voor de overwinning en pakte ook de 3de set. (4-8, 7-16 en 14-25).

Speelden : Maarten Van Dyck, Wout Van Dyck, Joren Appels, Wouter Gijsemans, Ruben Duwaerts, Bob Douwen en Benedict Buts (Libero)

Kwamen in : Toon Swinnen, Ward Van Dyck

verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be